Pistache

De pistache (Pistacia vera) is een kleine boom uit de pruikenboomfamilie (Anacardiaceae). De pistache komt van nature voor in Azië, maar wordt veel in Europa gekweekt vanwege de eetbare, groene zaden. De boom kan 10 m hoog worden.

De MIGINO pistacheolie op basis van Siciliaanse Bronte pistaches valt niet alleen op door zijn unieke groene kleur maar ook door zijn overheerlijke smaak, geur en aroma.

Perfecte match met vis en zeevruchten, avocado, rode biet, gestoomde aardappelen, terrine, perfect om mayonaise op smaak te brengen (te parfumeren), wit vlees. Enkele druppels volstaan om een gerecht op smaak te brengen

GEBRUIK

  • Als (gedeeltelijke) vervanger van vetstoffen voor desserten, cake of gebak op basis van de chocolade, agrum, rood fruit, abrikozen appels of peren
  • Verrassend voor koude culinaire bereidingen, tartares
  • Ideaal voor smaakvolle vinaigrette met balsamicoazijn, sherry azijn, rode- of (dragon) witte wijnazijn
  • Heerlijk bij gegrild vlees of vis, boeuf bourguignon, pasta met kaas of om brood in te dippen.

RECEPTEN