Forel met amandelrisotto en pistacheolie
Forel met amandelrisotto en pistacheolie
Forel met amandelrisotto en pistacheolie
Forel met amandelrisotto en pistacheolie
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
  • Migino pistacheolie
  • Migino zonnebloemolie natuur
  • 2 forellen
  • 300gram risottorijst
  • 100gram mix van oranje, gele en paarse (jonge) wortelen
  • 1 ajuin
  • 100gram gekleurde kerstomaten
  • 1 sjalot
  • geroosterde pistachnoten
  • 500 ml groentebouillon
  • 500 ml visfumet
  • witte wijn
  • peper
  • zout
Instructies
  1. Snij de kerstomaten in half en de ajuin in ringen
  2. Verwarm de oven voor op 180°C
  3. Fileer de forel (2 filets per forel)
  4. Leg 1 filet op aluminiumfolie. Leg op de eerste helft van de filet de ajuin en de kerstomaten. Doe een beetje Migino zonnebloemolie natuur erover. Kruid met peper en zout
  5. Plooi de filet zodat de lege helft over de andere helft ligt. Werk af met nog een beetje ajuin
  6. Plooi de aluminiumfolie dicht. Doe dit ook voor de overige filets
  7. Leg de 4 verpakte filets in een ovenschaal. Zet 12 minuten in de oven
  8. Zet intussen een pot met weinig water en zout op het vuur. Kook hierin de wortelen gaar (jonge wortelen hoef je niet te schillen)
  9. Snij een sjalotje fijn en stoof ze in een diepe pan met Migino zonnebloemolie natuur
  10. Voeg de risottorijst toe en bak tot hij glazig wordt. Blus met witte wijn
  11. Voeg dan een beetje groentebouillon en visfumet toe. Laat het vocht opnemen in de rijst tot dat het bijna verdwenen is. Voeg dan opnieuw toe. Blijf herhalen tot dat de rijst beetgaar is
  12. Haal voorzichtig de filets uit het aluminiumfolie. Leg het samen met de risottorijst op het bord en garneer met wortelen
  13. Voeg geroosterde en fijngehakte pistachenoten en Migino pistacheolie toe