100grammix van oranje, gele en paarse (jonge) wortelen
1ajuin
100gramgekleurde kerstomaten
1sjalot
geroosterde pistachnoten
500 mlgroentebouillon
500 mlvisfumet
witte wijn
peper
zout
Instructies
Snij de kerstomaten in half en de ajuin in ringen
Verwarm de oven voor op 180°C
Fileer de forel (2 filets per forel)
Leg 1 filet op aluminiumfolie. Leg op de eerste helft van de filet de ajuin en de kerstomaten. Doe een beetje Migino zonnebloemolie natuur erover. Kruid met peper en zout
Plooi de filet zodat de lege helft over de andere helft ligt. Werk af met nog een beetje ajuin
Plooi de aluminiumfolie dicht. Doe dit ook voor de overige filets
Leg de 4 verpakte filets in een ovenschaal. Zet 12 minuten in de oven
Zet intussen een pot met weinig water en zout op het vuur. Kook hierin de wortelen gaar (jonge wortelen hoef je niet te schillen)
Snij een sjalotje fijn en stoof ze in een diepe pan met Migino zonnebloemolie natuur
Voeg de risottorijst toe en bak tot hij glazig wordt. Blus met witte wijn
Voeg dan een beetje groentebouillon en visfumet toe. Laat het vocht opnemen in de rijst tot dat het bijna verdwenen is. Voeg dan opnieuw toe. Blijf herhalen tot dat de rijst beetgaar is
Haal voorzichtig de filets uit het aluminiumfolie. Leg het samen met de risottorijst op het bord en garneer met wortelen
Voeg geroosterde en fijngehakte pistachenoten en Migino pistacheolie toe