Gazpacho met dederolie en amandelmeel
Gazpacho met dederolie en amandelmeel
Maaltijd
Voorgerecht
Product
Meel
,
Olie
Grondstof
Amandel
,
Deder
Moeilijkheid
Eenvoudig
Porties
Prep Tijd
6
personen
20
minuten
Porties
Prep Tijd
6
personen
20
minuten
Ingrediƫnten
Migino dederolie
3
eetlepels
Migino amandelmeel
8
trostomaten
1
rode paprika
1
komkommer
1
witte ajuin
1
rode ajuin
1
teentje
look
scheut
witte wijnazijn
basilicum
3
sneetjes
wit brood
peper
zout
Instructies
Snij 1 tomaat, rode ajuin en een halve komkommer in zeer fijne stukjes. Leg opzij (deze worden als garnering gebruikt)
Snij de rest van de tomaten en de komkommer met de overige groenten in stukken. Doe ze in een blender
Voeg de look, basilicum en amandelmeel toe. Doe er een flinke scheut Migino dederolie bij. Kruid met peper en zout
Mix tot een gladde soep
Laat de soep ijskoud worden in de koelkast
Serveer in een diep bord 3 kleine hoopjes van de fijngesneden stukjes tomaat, komkommer en rode ajuin. Werk af met enkele blaadjes basilicum
Snij de sneetjes brood in blokjes (croutons). Bak de croutons zonder olie in de pan tot ze mooi krokant zijn. Serveer samen met de gazpacho