Kabeljauw, hazelnootolie en wortel-en spinaziepuree
Kabeljauw, hazelnootolie en wortel-en spinaziepuree
Maaltijd
Hoofdgerecht
Product
Olie
Grondstof
Hazelnoot
Moeilijkheid
Eenvoudig
Porties
Prep Tijd
4
personen
10
minuten
Kook Tijd
25
minuten
Porties
Prep Tijd
4
personen
10
minuten
Kook Tijd
25
minuten
Ingrediënten
20
ml
Migino hazelnootolie
600
g
kabeljauwfilet
250
gram
champignons
250
gram
jonge bladspinazie
500
gram
wortelen
1
Oost-Indische kers
peper en zout
nootmuskaat
Instructies
Schil en kook de aardappelen gaar en verwerk tot puree
Schil de wortelen, snij ze in blokjes en kook ze gaar
Plaats de kabeljauw in een ovenschaal, voeg een beetje neutrale olie, peper en zout toe. Bak +/- 15 min op 180 °C.
Snij de champignons in blokjes en stoof ze aan in boter
Snij de spinazie fijn en stoof kort aan
Verdeel de aardappelpuree in 2 delen
Meng de helft van de puree met de aangestoofde spinazie, en de andere helft met de gekookte worteltjes
Dresseer alles op een bord, werk af met enkele blaadjes Oost-Indische kers en Migino hazelnootolie