Kabeljauw, hazelnootolie en wortel-en spinaziepuree
Kabeljauw, hazelnootolie en wortel-en spinaziepuree
Kabeljauw, hazelnootolie en wortel-en spinaziepuree
Kabeljauw, hazelnootolie en wortel-en spinaziepuree
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
25minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediënten
  • 20ml Migino hazelnootolie
  • 600g kabeljauwfilet
  • 250gram champignons
  • 250gram jonge bladspinazie
  • 500gram wortelen
  • 1 Oost-Indische kers
  • peper en zout
  • nootmuskaat
Instructies
  1. Schil en kook de aardappelen gaar en verwerk tot puree
  2. Schil de wortelen, snij ze in blokjes en kook ze gaar
  3. Plaats de kabeljauw in een ovenschaal, voeg een beetje neutrale olie, peper en zout toe. Bak +/- 15 min op 180 °C.
  4. Snij de champignons in blokjes en stoof ze aan in boter
  5. Snij de spinazie fijn en stoof kort aan
  6. Verdeel de aardappelpuree in 2 delen
  7. Meng de helft van de puree met de aangestoofde spinazie, en de andere helft met de gekookte worteltjes
  8. Dresseer alles op een bord, werk af met enkele blaadjes Oost-Indische kers en Migino hazelnootolie