Gemarineerde kippensaté met pindasaus
Gemarineerde kippensaté met pindasaus
Gemarineerde kippensaté met pindasaus
Gemarineerde kippensaté met pindasaus
Porties Prep Tijd
8porties 20minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15minuten 1uur
Porties Prep Tijd
8porties 20minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15minuten 1uur
Ingrediënten
Pindasaus
  • 4eetlepels Migino pindapasta
  • Migino zonnebloemolie natuur
  • 4 sjalotten
  • 1teentje look
  • 1dl melk
  • 50ml water
  • sap halve limoen
  • 1eetlepel zoete sojasaus
  • 1theelepel chilipasta (sambal)
  • gemberpoeder
Kipsaté
  • 2 kippenfliets
  • 4 à 5 eetlepels zoete sojasaus
  • 1theelepel chilipasta (sambal)
  • 1teentje look
  • satéstokjes
Instructies
  1. Snij de kippenfiles in blokjes
  2. Doe de kip in een kom en voeg de zoete sojasaus, chilipasta en een teentje geperst look toe
  3. Meng alles goed samen en laat de kip minstens een uur afgedekt marineren in de koelkast. Laat intussen de satéstokjes weken in koud water
  4. Wanneer de kip voldoende gemarineerd is, verwarm je de oven op 180°C
  5. Neem de gemarineerde kip uit de koelkast. Prik de stukjes kip aan de satéstokjes en leg op het ovenrooster. Zet in de oven voor 10 minuten
  6. Snij voor de pindasaus de sjalotten fijn
  7. Zet een klein potje op het vuur en stoof hierin de sjalotjes met een geperst teentje look
  8. Zet van het vuur. Voeg Migino pindapasta, melk en water toe. Meng alles goed samen. Zet op een laag vuurtje tot de saus dikker wordt.
  9. Breng op smaak met zoete sojasaus, chilipasta, limoensap en een beetje gemberpoeder
  10. Serveer de kipsaté samen met de warme pindasaus
Notities

Tip: is de saus te dik? Voeg een beetje water toe