Noten en zaden verwerking zonder verlies
Het project Food from Food stimuleert, ondersteunt en versnelt innovaties in de agro- en voedingsmiddelenindustrie op het vlak van verwaarding van plantaardige nevenstromen tot voedingsmiddelen. Food from Food is een grensoverschrijdend project van Interreg Vlaanderen-Nederland en ondersteunt zowel op financieel als praktisch gebied.

Bij de productie van plantaardige olie blijft er steeds een waardevolle perskoek over, rijk aan vezels en eiwitten. Het doel van dit project is deze perskoek te gebruiken als basis voor lekkere, gezonde eetbare structuren die perfect aansluiten bij de huidige voedingstrends.

Op basis van eerste succesvolle testen moet dit innovatieproject helpen bij het in kaart brengen van de specifieke karakteristieken van de grondstoffen, de productietechnologie en de verpakking. Daarnaast wordt er ook verder gekeken naar de smaak, geur en kleur van mogelijke eindproducten door gebruik te maken van nevenstromen van andere processen. Finaal wordt ook het marktpotentieel van de producten onderzocht.