Hazelnoot
De hazelnoot is afkomstig van de hazelaar (Corylus avellana), een West-Europese autochtone heester uit de berkenfamilie (Betulaceae). Op basis van bio hazelnoten uit Nederlands Limburg, produceert Migino een 100 % natuurlijke hazelnootolie met een oker-gouden kleur, met intense aroma’s en geur.
Ideaal om salades, gerechten, desserts een unieke smaaksensatie te bezorgen. Kan best koud of lauw worden gebruikt.
Verkrijgbaar in olie, pasta en meel.
GEBRUIK
- Kaas (geit, camembert, verse kaas)
- Vis (zalm, baars, dorade, kabeljauwhaasje)
- Patisserie
- Vinaigrette voor salades met azijn (balsamico, framboos,..) of citroensap
- Heerlijk bij gegrild vlees (varkensgebraad, kalf, gevogelte), wild of carpaccio
- Om brood in te dippen.
- Als botervervanger bij pasta, aardappelen, boontjes,…
- In combinatie met chocolade of vanille-ijs
- In combinatie met fruit: peren, rood fruit, citrusvruchten, van de zoete mandarijn en sinaasappel tot de zure citroen en limoen
RECEPTEN
Dip van rode biet en hazelnootpasta
Kabeljauw, hazelnootolie en wortel-en spinaziepuree
Pesto van spinazie en hazelnootpasta
> SHOP HIER <