Pompoenpit

Pompoenen zijn een zeer oud cultuurgewas en vormen een familie met kalebassen en komkommers.  In de 16e eeuw werd de pompoen voor het eerst in Europa geïntroduceerd. De pompoen wordt geleverd door soorten van het geslacht Cucurbita, dat totaal een dozijn soorten omvat.

Voor de pompoenpitolie worden naaktzadige pompoenen gebruikt. Benaming speciale pompoenen?

De intens groene pompoenpitolie heeft een prachtige, nootachtige smaak die erg goed past bij groenten en aardappelen.

Gebruikt als een koude olie in salades of om een gerecht af te maken, zodat smaak en voedingswaarden bewaard blijven

Pompoenpitolie is gezond, zit vol vitaminen en mineralen en is een culinaire belevenis!

Ook verkrijgbaar als meel en pasta.

GEBRUIK

  • U kan een sliertje in de soep doen
  • Heerlijk over salades of in een pesto
  • Verrassend over vanille-ijs
  • In een dressing met muskaat- of ciderazijn en een beetje versgemalen peper
  • Over gestoomde groenten

RECEPTEN

Tomaat mozzarella met pompoenpitolie

> SHOP HIER <