Walnoot

Walnoot of okkernoot (Juglans regia de) is de bekendste soort van een geslacht van bladverliezende bomen uit de okkernootfamilie (Juglandaceae) en is een oude voedselbron, oorspronkelijk uit de bergen in Centraal Azië.

De amberkleurige olie is een authentiek product en geeft een unieke toets aan u bereidingen. Deze wordt geproduceerd op basis van walnoten uit Vlaanderen.

Ideaal bij salades en kaas, maar ook verrassend bij vlees! Het best brengt u er een gerecht op het laatste ogenblik mee op smaak.

Ook verkrijgbaar als meel en pasta.

GEBRUIK

  • Perfect bij balsamico-, sherry-, mout-, en honingazijn, balsamico azijn, rode wijnazijn of framboosazijn voor een heerlijke vinaigrette
  • Verrukkelijk bij kaas, vooral bij schimmelkazen, Roquefort, Brie, chèvre
  • In patisserie of combineren met herfstvruchten
  • Groenten: andijvie, gedroogde vijgen, wortelen, boontjes
  • Als vetvervanger in taarten op basis van appel of peer
  • Ook ideaal bij gegrild vlees of vis
  • Bij tartaar of carpaccio van rund

RECEPTEN

Dip van wortelen en walnootpasta
Rundstartaar met walnootolie
Tagliatelle met spinazie, champignons en walnootolie

> SHOP HIER <