Amandel

De amandel is het zaad van de amandelboom (Prunus dulcis). De buitenkant van de ‘pit’ van deze steenvrucht wordt gekraakt.

Amandelolie, met zijn zachtzoete smakenpakket perfect geschikt voor de creatieve keuken, zowel geschikt voor zoete en zoute bereidingen.

Avola amandelolie

Deze zeer fijne aromatische olie wordt geperst uit kleine bruine amandelen die geteeld worden op de flanken van de Etna (vulkanische bodem).

GEBRUIK

  • Groene salade (mesclun, rucola), zijn aroma is fantastisch voor vinaigrettes
  • Wit vlees (varkensgebraad, kip, parelhoen), zalm (gerookt, droog of gekookt); bij advocaat, krab of langoustine
  • Desserts op basis van rode fruit, appel, peer, sinaasappel
  • Delicate carpaccio van vis, in een marinade of speciale mayonaise, in patisserie
  • Als (gedeeltelijke) vervanger van vetstoffen in patisserie of een chocoladetaart

RECEPTEN