Print
Gemarineerde kippensaté met pindasaus
Gemarineerde kippensaté met pindasaus
Product Pasta
Grondstof Pinda
Moeilijkheid Eenvoudig
Prep Time 20 minuten
Cook Time 15 minuten
Passive Time 1 uur
Servings
porties
Ingredients
Pindasaus
  • 4 eetlepels Migino pindapasta
  • Migino zonnebloemolie natuur
  • 4 sjalotten
  • 1 teentje look
  • 1 dl melk
  • 50 ml water
  • sap halve limoen
  • 1 eetlepel zoete sojasaus
  • 1 theelepel chilipasta (sambal)
  • gemberpoeder
Kipsaté
  • 2 kippenfliets
  • 4 à 5 eetlepels zoete sojasaus
  • 1 theelepel chilipasta (sambal)
  • 1 teentje look
  • satéstokjes
Product Pasta
Grondstof Pinda
Moeilijkheid Eenvoudig
Prep Time 20 minuten
Cook Time 15 minuten
Passive Time 1 uur
Servings
porties
Ingredients
Pindasaus
  • 4 eetlepels Migino pindapasta
  • Migino zonnebloemolie natuur
  • 4 sjalotten
  • 1 teentje look
  • 1 dl melk
  • 50 ml water
  • sap halve limoen
  • 1 eetlepel zoete sojasaus
  • 1 theelepel chilipasta (sambal)
  • gemberpoeder
Kipsaté
  • 2 kippenfliets
  • 4 à 5 eetlepels zoete sojasaus
  • 1 theelepel chilipasta (sambal)
  • 1 teentje look
  • satéstokjes
Gemarineerde kippensaté met pindasaus
Instructions
  1. Snij de kippenfiles in blokjes
  2. Doe de kip in een kom en voeg de zoete sojasaus, chilipasta en een teentje geperst look toe
  3. Meng alles goed samen en laat de kip minstens een uur afgedekt marineren in de koelkast. Laat intussen de satéstokjes weken in koud water
  4. Wanneer de kip voldoende gemarineerd is, verwarm je de oven op 180°C
  5. Neem de gemarineerde kip uit de koelkast. Prik de stukjes kip aan de satéstokjes en leg op het ovenrooster. Zet in de oven voor 10 minuten
  6. Snij voor de pindasaus de sjalotten fijn
  7. Zet een klein potje op het vuur en stoof hierin de sjalotjes met een geperst teentje look
  8. Zet van het vuur. Voeg Migino pindapasta, melk en water toe. Meng alles goed samen. Zet op een laag vuurtje tot de saus dikker wordt.
  9. Breng op smaak met zoete sojasaus, chilipasta, limoensap en een beetje gemberpoeder
  10. Serveer de kipsaté samen met de warme pindasaus
Recipe Notes

Tip: is de saus te dik? Voeg een beetje water toe

Share this Recipe