Prep Tijd | 20 minuten |
Kook Tijd | 15 minuten |
Passieve Tijd | 1 uur |
Porties |
porties
|
Ingrediënten
Pindasaus
- 4 eetlepels Migino pindapasta
- Migino zonnebloemolie natuur
- 4 sjalotten
- 1 teentje look
- 1 dl melk
- 50 ml water
- sap halve limoen
- 1 eetlepel zoete sojasaus
- 1 theelepel chilipasta (sambal)
- gemberpoeder
Kipsaté
- 2 kippenfliets
- 4 à 5 eetlepels zoete sojasaus
- 1 theelepel chilipasta (sambal)
- 1 teentje look
- satéstokjes
Ingrediënten
Pindasaus
Kipsaté
|
|
Instructies
- Snij de kippenfiles in blokjes
- Doe de kip in een kom en voeg de zoete sojasaus, chilipasta en een teentje geperst look toe
- Meng alles goed samen en laat de kip minstens een uur afgedekt marineren in de koelkast. Laat intussen de satéstokjes weken in koud water
- Wanneer de kip voldoende gemarineerd is, verwarm je de oven op 180°C
- Neem de gemarineerde kip uit de koelkast. Prik de stukjes kip aan de satéstokjes en leg op het ovenrooster. Zet in de oven voor 10 minuten
- Snij voor de pindasaus de sjalotten fijn
- Zet een klein potje op het vuur en stoof hierin de sjalotjes met een geperst teentje look
- Zet van het vuur. Voeg Migino pindapasta, melk en water toe. Meng alles goed samen. Zet op een laag vuurtje tot de saus dikker wordt.
- Breng op smaak met zoete sojasaus, chilipasta, limoensap en een beetje gemberpoeder
- Serveer de kipsaté samen met de warme pindasaus
Notities
Tip: is de saus te dik? Voeg een beetje water toe
Deel dit Recept