• Amandelolie

  9.00 35.00 
  De amandel is het zaad van de amandelboom (Prunus dulcis). De buitenkant van de 'pit' van deze steenvrucht wordt gekraakt. Amandelolie, met zijn zachtzoet  smakenpakket perfect geschikt voor de creatieve keuken, zowel geschikt voor zoete en zoute bereidingen.  
 • Hazelnootolie

  9.00 35.00 
  De hazelnoot is afkomstig van de hazelaar (Corylus avellana), een West-Europese autochtone heester uit de berkenfamilie (Betulaceae). Op basis van bio hazelnoten uit Nederlands Limburg, produceert Migino een 100 % natuurlijke hazelnootolie met een oker-gouden  kleur, met intense aroma’s en geur. Ideaal om salades, gerechten, desserts een unieke smaaksensatie te bezorgen. Kan best koud of lauw worden gebruikt.  
 • Pompoenpitolie

  7.50 30.00 
  Pompoenen zijn een zeer oud cultuurgewas en vormen een familie met kalebassen en komkommers.  In de 16e eeuw werd de pompoen voor het eerst in Europa geïntroduceerd. De pompoen wordt geleverd door soorten van het geslacht Cucurbita, dat totaal een dozijn soorten omvat.De intens groene pompoenpitolie heeft een prachtige, nootachtige smaak die erg goed past bij groenten en aardappelen. Pompoenpitolie is gezond, zit vol vitaminen en mineralen en is een culinaire belevenis!
 • Sesamolie

  6.00 25.00 
  Sesam (Sesamum indicum) is een plant uit de familie Pedaliaceae. De soort hoort waarschijnlijk tot de oudste om de olie gekweekte gewassen van de wereld. Sesam is voor het Oosten wat de olijfboom voor het Westen is en is waarschijnlijk ook de allereerste plant waar ooit olie is van geperst. Sesamolie is een goudkleurige olie, ideaal geschikt om een gerecht een oosterse tint te geven. Met zijn intense smaak en geur is de sesamolie een echte smaakmaker!
 • Walnootolie

  9.00 35.00 
  Walnoot of okkernoot (Juglans regia de) is de bekendste soort van een geslacht van bladverliezende bomen uit de okkernootfamilie (Juglandaceae) en is een oude voedselbron, oorspronkelijk uit de bergen in Centraal Azië. De amberkleurige olie is een authentiek product en geeft een unieke toets aan uw bereidingen. Deze wordt geproduceerd op basis van walnoten uit Vlaanderen of Frankrijk. Ideaal bij salades en kaas, maar ook verrassend bij vlees! Het best brengt u er een gerecht op het laatste ogenblik mee op smaak.
Go to Top