Print
Kabeljauw, hazelnootolie en wortel-en spinaziepuree
Kabeljauw, hazelnootolie en wortel-en spinaziepuree
Maaltijd Hoofdgerecht
Product Olie
Grondstof Hazelnoot
Moeilijkheid Eenvoudig
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 20 ml Migino hazelnootolie
  • 600 g kabeljauwfilet
  • 250 gram champignons
  • 250 gram jonge bladspinazie
  • 500 gram wortelen
  • 1 Oost-Indische kers
  • peper en zout
  • nootmuskaat
Maaltijd Hoofdgerecht
Product Olie
Grondstof Hazelnoot
Moeilijkheid Eenvoudig
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 20 ml Migino hazelnootolie
  • 600 g kabeljauwfilet
  • 250 gram champignons
  • 250 gram jonge bladspinazie
  • 500 gram wortelen
  • 1 Oost-Indische kers
  • peper en zout
  • nootmuskaat
Kabeljauw, hazelnootolie en wortel-en spinaziepuree
Instructies
  1. Schil en kook de aardappelen gaar en verwerk tot puree
  2. Schil de wortelen, snij ze in blokjes en kook ze gaar
  3. Plaats de kabeljauw in een ovenschaal, voeg een beetje neutrale olie, peper en zout toe. Bak +/- 15 min op 180 °C.
  4. Snij de champignons in blokjes en stoof ze aan in boter
  5. Snij de spinazie fijn en stoof kort aan
  6. Verdeel de aardappelpuree in 2 delen
  7. Meng de helft van de puree met de aangestoofde spinazie, en de andere helft met de gekookte worteltjes
  8. Dresseer alles op een bord, werk af met enkele blaadjes Oost-Indische kers en Migino hazelnootolie
Deel dit Recept