Print
Energieballetjes met dadels en amandelpasta
Energieballetjes met dadels en amandelpasta
Maaltijd Finger food, Ontbijt
Product Pasta
Grondstof Amandel
Moeilijkheid Gemiddeld
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
stuks
Ingrediënten
  • 50 gram Migino amandelpasta
  • 75 gram quinoa
  • 250 gram dadels
  • 50 gram geroosterde hazelnoten
  • 4 eetlepels water
Maaltijd Finger food, Ontbijt
Product Pasta
Grondstof Amandel
Moeilijkheid Gemiddeld
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
stuks
Ingrediënten
  • 50 gram Migino amandelpasta
  • 75 gram quinoa
  • 250 gram dadels
  • 50 gram geroosterde hazelnoten
  • 4 eetlepels water
Energieballetjes met dadels en amandelpasta
Instructies
  1. Zet de pan op het vuur en warm op. Voeg de quinoa toe. Schud de pan tot de quinoa begint te poffen. Doe het deksel op de pan en blijf ongeveer 3 à 5 minuten schudden voor aanbranden te voorkomen. Wanneer het poffen afneemt, is de quinoa klaar.
  2. Verwarm de oven op 180°C
  3. Ontpit de dadels en snij ze in kleine stukjes
  4. Doe de dadels in een blender en voeg 4 eetlepels water toe. Mix tot een mooi geheel (pletten in kom is ook een optie)
  5. Voeg quinoa en Migino amandelpasta toe bij het mengsel
  6. Hak de geroosterde hazelnoten in fijne stukjes
  7. Draai met vochtige handen bolletjes van het mengsel
  8. Rol de bolletjes door de fijngehakte hazelnoten
  9. Zet de bolletjes 10 minuten in de oven
Deel dit Recept